Alla samlingarKontakter
Lägg till eller uppdatera information om en kontakt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Även om du redan har börjat att kommunicera med dina kontakter är det aldrig för sent att lägga till eller uppdatera information.

Du kan till exempel lägga till förnamn, roll, intressen, stad för varje kontakt, vilket kan i sin tur kan hjälpa dig att förbättra din kommunikation.

För att lägga till eller uppdatera information för en specifik kontakt kan du gå till “Kontakter” > söka på e-postadressen som du vill uppdatera > klicka på e-postadressen > klicka på “Redigera” för att uppdatera informationen.

Om du vill lägga till eller uppdatera information för flera kontakter kan du göra det genom att importera kontakterna igen och i steg tre välja att “Uppdatera existerande kontakter”.

I den här artikeln får du läsa om vad som är bra att tänka på när du vill lägga till eller uppdatera information för flera kontakter.

Innan du börjar

• Du behöver lägga till de attributfält som du vill koppla informationen till

• För att uppdatera en e-postadress behöver du gå in på en specifik kontakt

• För lägga till telefonnummer och skicka SMS behöver du välja fältet “SMS-nummer”

• E-postadressen måste finnas med i importen för att kontakten ska uppdateras

Skapa ett attribut

Attribut är etiketter som hjälper dig att organisera information på samma sätt för varje kontakt.

De attribut som finns med från början är e-postadress, förnamn, efternamn och SMS-nummer.

Om du vill lägga till fler, till exempel stad, rabattkod, företag, kan du göra det genom att gå till “Attribut” > “Skapa attribut”.

Du kan sedan använda attributen för att till exempel skriva personliga nyhetsbrev eller för att skicka ett nyhetsbrev baserat på ett attribut.

Lägg till mer information om en kontakt

Följ nedan steg för att uppdatera dina existerande kontakter:

1. Gå till “Kontakter” > “Importera kontakter

2. Välj hur du vill importera dina kontakter

3. Välj vilken lista kontakterna ska hamna på

4. Matcha kolumnerna i din fil med fälten i systemet

5. Välj att uppdatera existerande kontakter

6. Klicka på “Fortsätt till granskning

I sista steget kan du förhandsgranska och ändra de val som du har gjort under importens gång. Du behöver även bekräfta att du har tillåtelse att importera dessa kontakter.

Klicka på “Starta importen” för att uppdatera de existerande kontakterna i systemet. När importen är klar kommer informationen för de kontakter som ligger inne att uppdateras.

Om till exempel abbe@example.se låg inne som en kontakt och du väljer att uppdatera med förnamn och telefonnummer så skulle kontakten gå från nedan:

E-postadress

Namn

Telefonnummer

Till:

E-postadress

Namn

Telefonnummer

Abbe