Alla samlingarSMS
Hur skickar jag ett SMS?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med SMS kan du snabbt nå ut och kommunicera med dina kunder för att engagera dem, vårda relationer och öka försäljningen.

Du kan till exempel skicka riktade kampanjer, exklusiva erbjudanden, produktlanseringar och mycket mer för att hålla kunderna uppdaterade om vad du och ditt företag har att erbjuda.

Innan du börjar

• Du måste ha dina kontakters telefonnummer i följande format: +46701234567.

• Dina kontakter måste de ha gett sitt samtycke för att ta emot marknadsföring via SMS.

• Du behöver ha Start- eller Standard-planen.

• Du betalar när du ska skicka SMS:et

• Du behöver få din avsändare godkänn innan du kan skicka ett SMS.

Skapa en avsändare

För att skapa ett avsändarnamn, gå till “SMS” > “Avsändare” > “Lägg till avsändare”. Kontrollera att dina företagsuppgifter stämmer och skicka in förfrågan om godkännande av ditt avsändarnamn.

Avsändarnamnet är begränsat till mellan 3 och 11 tecken. Du kan använda följande tecken för ditt avsändarnamn: A-Z, a-z, 0-9. Avsändarnamnet får inte bestå av enbart siffror.

För att mottagaren inte ska undra vem SMS:et kommer ifrån så borde du hålla dig till företagsnamnet eller så nära du kan, i de fall ditt företagsnamn innehåller fler än 11 tecken.

Skapa en SMS-kampanj

Innan du skickar ut en SMS-kampanj kan du skapa ett utkast

För att skapa en SMS-kampanj, följ stegen nedan:

1. Gå till “SMS” > “Skapa SMS”.

2. Ange ett namn och beskrivning för SMS-kampanjen

3. Välj vilken avsändare som SMS:et ska skickas från

4. Välj en eller flera listor som du vill skicka SMS:et till

5. Skriv ditt SMS meddelande

6. Granska din SMS-kampanj och skicka ut mejlet.

7. Betala kostnaden för SMS

Vad kan mitt SMS innehålla?

Du SMS kan innehålla en länk till en hemsida, nyhetsbrev eller liknande.

Rent tekniskt kan inte ett SMS innehålla mer än 160 tecken. Om du överskrider gränsen kommer det tekniskt räknas som flera SMS, men mottagaren får det som ett SMS.

"Stop"-texten tar upp 38 tecken och är obligatorisk.

Till höger om boxen där du skriver ett SMS kan du se hur många tecken och SMS som kommer att skickas per/mottagare.

Att använda specialtecken såsom emojis i meddelandet sänker teckengränsen per SMS från 160 till 70. Nedan tecken räknas inte som specialtecken:

Om du skickar fler än ett SMS behöver det finnas med information att det kommer fler SMS. Därför ändras antal tecken som du har baserat på om du skickar ett eller fler SMS.

Antal SMS

Tecken per SMS

Antal tecken per SMS (Special)

1

160

70

2

306 (2x153)

128 (2x64)

3

459 (3x153)

201 (3x67)

4

612 (4x153)

201 (3x67)

5

765 (5x153)

201 (3x67)

Nedan har du några exempel på hur det skulle se ut med "riktiga" SMS-kampanjer:

Antal SMS

Antal tecken

SMS-kampanj

1

117/160

Sista chansen att få 20% på ett helt köp över 500kr. Gäller både i butik och online på hemsida.se. Gäller t.o.m 31/3.

1

104/160

Just nu har du 10% på ALLT* med rabattkod:MARS. Gäller endast idag 25/3. Läs mer här: hemsida.se/kampanj

1

106/160

Kollektionen "namn" är här! Du hittar allt från från kollektionen i butik & online: hemsida.se/kollektion