Lägg till en bakgrundsbild i ditt nyhetsbrev
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bakgrundsbilder kan ses som dekorativa bilder som placeras bakom något annat. Till exempel en text eller en annan bild.

I den här artikeln får du lära dig hur du lägger till en bakgrundsbild i ditt nyhetsbrev.

Innan du börjar:

• Du kan lägga till en bakgrundsbild för en sektion. Oavsett om det är sektion för en kolumn, två kolumner eller tre kolumner.

• I vissa fall kommer inte bakgrundsbilden att visas. Det beror på att alla e-postklienter inte stödjer bakgrundsbilder.

• Använd bildblock för viktiga bilder - till exempel din logga.

• I de fall som bakgrundsbilden inte visas kommer bakgrundsfärgen för sektionen att visas. Därför är det bra att se till att bakgrundsfärgen för sektionen inte är densamma som texten som ligger ovanpå.

Vilka e-postklienter som stödjer bakgrundsbilder

Här är en lista på e-postklienter och huruvida de stödjer bakgrundsbild eller inte.

E-postklient

Stödjer

Apple Mail 14

Office 365 (Mac)

Office 365 (PC)

Outlook 2016 (macOS 10.12.6)

Outlook 2013, 2016, 2019 (Windows 10)

Windows 10 Mail

Gmail App (Android 10)

Gmail App (iOS 13.4.1)

Outlook (Android 7.0)

Outlook (iOS 12.0)

Samsung Mail (Android 7.0)

iPad 11 Air (Gen 4 iOS 14.2)

iPhone 12 (iOS 14.2)

AOL Mail (Edge)

Gmail (Chrome)

Outlook.com

Yahoo! Mail

Lägg till en bakgrundsbild i ditt nyhetsbrev

För att lägga till en bakgrundsbild, följ nedan steg:

1. Dra in en ny sektion eller dra muspekaren åt höger klicka på pen-ikonen för att redigera nuvarande sektion. Om du redigerar en nuvarande sektion ska du ska se att det står "Section" längst ner till vänster.

2. Klicka på “Lägg till bakgrundsbild” > “Bläddra” för att se alla dina bilder.

3. Välj en bild som redan finns genom att klicka på den eller klicka på “Ladda upp” för att välja en bild från din dator.

4. Klicka sedan på “Bakgrund” för att välja vilken bakgrundsfärg som ska visas om inte bilden syns.

Använd en matchande färg som bakgrundsbilden har. Eller om du har någon passande företags-färg som kan gå in och vara en bra backup.

5. När du känner dig klar. Klicka på “Spara och återvänd”.