Importera kontakter
Importera dina kontakter via fil
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att dina mottagare ska kunna ta del av dina utskick behöver de finnas på listan du skickar till.

När du importerar dina kontakter kopplar du deras e-postadress till en specifik lista. Du väljer sedan den listan när du ska skicka ut ditt brev. Du importerar dina kontakter genom att klippa och klistra, eller laddar upp dem via en fil.

Den här artikeln lär dig importera kontakter via en fil. Detta gäller avsett om kontakten redan finns på en befintlig lista, eller inte.

Innan du börjar

• Dina kontakter kan bara läggas till på en lista som redan finns.

• Det går inte ut ett bekräftelsemail till dina kontakter när du importerar.

• Om det finns dubbletter, importeras endast en e-postadress.

• Om e-postadressen redan finns i verktyget, uppdateras endast kontakten med en ny prenumeration.

• Om en e-postadress redan prenumererar på den angivna listan, skapas ingen ny prenumeration.

Importera kontakter via fil

För att importera dina kontakter via en fil följer du de här stegen:

1. Välj den lista du vill att e-postadresserna ska finnas med på.

2. Ladda upp filen du vill importera genom att klicka på “Välj fil”.

3. Kryssa i checkrutan som bekräftar att e-postadresserna tillhör dina egna kunder och/eller har godkänts för att ta emot utskick.

4. Klicka på ”Fortsätt till sista steget”

5. Vill du komplettera med nya uppgifter (för- och efternamn eller egna attribut) för befintliga kontakter, kryssa i checkrutan vid "Uppdatera existerande kontakter".

6. Ange vad som är e-postadress, för- eller efternamn, genom att matcha respektive fält med respektive rubrik.

7. Klicka sedan på “Starta importering”.

Grymt jobbat – du har nu importerat dina kontakter till en lista!

När importen är klar får du ett meddelande som sammanfattar:

• Antalet nya kontakter som skapats

• Antalet kontakter som uppdaterats

• Hur många nya prenumerationer som skapats

• Du hittar även meddelandet under ”Mitt konto” > ”Meddelanden”.

Innan du importerar din fil

För att importen ska bli så enkel som möjligt kan du följa de här stegen:

1. Öppna ett nytt kalkylark.

2. Skriv vad varje kolumn ska innehålla. Till exempel: e-post, för- eller efternamn. Det är viktigt att informationen ligger i varsin kolumn.

3. Klistra in informationen som du vill importera, i respektive kolumn.

4. Spara ner filen. Godkända format är csv eller excel-fil ( xls och xlsx)

Grymt jobbat – nu är du redo att importera din fil!