Hantera dina existerande kontakter
Rensa bort e-postadresser med röda kryss
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du skickat ut några nyhetsbrev, är det inte omöjligt att det dyker upp lite röda kryss (x), antingen på prenumerationen eller själva kontakten.

Ett rött kryss under statusen "aktiv" på kontaktsidan betyder att en kontakt studsat och inte längre är aktiv. Man brukar tala om hårda och mjuka studsar, där en hård studs stänger av en kontakt direkt, medan en mjuk ger det tre försök. En vanlig orsak till mjuk studs är en full inkorg.

Ett rött kryss vid listans namn, innebär att kontakten i fråga valt att avsluta sin prenumeration.

Röda kryss på en kontakt eller prenumeration, betyder alltså att den e-postadressen inte kommer att få några mejl. Det är därför bra att gå in och rensa ibland, så slipper du betala för fler kontakter än nödvändigt.

Innan du börjar

• När du är inne under “Kontakter” raderar du själva e-postadressen.

• Om du går in under “Kontakter” > “Prenumerationer” raderar du prenumerationen, utan  att e-postadressen påverkas.

• Du kan alltid exportera all data innan du rensar, utifall att du vill spara informationen: "Välj åtgärd..." > "Exportera".

• Om du hämtar informationen från ett annat system, är det smart att rensa även där. Detta eftersom vårt system inte kommer ihåg att en prenumeration avslutats, om du skulle råka importera samma e-postadress på nytt, efter att den raderats.

Så rensar du bort röda kryss

För att rensa bort alla röda kryss följer du de här stegen:

1. Gå till “Kontakter” > “Filtrera” > “Visa kontakter utan prenumeration”.

2. Hantera kontakterna ( om du ser några) genom att klicka på “Välj åtgärd...”. Vill du spara informationen, exporterar du först. Om inte raderar du.

3. När du har hanterat kontakterna utan prenumeration, går du tillbaka till “Kontakter”.

4. Klicka på “Filtrera” > “Inaktiva kontakter”.

5. Ta bort de inaktiva kontakterna genom att klicka på “Välj åtgärd...” > “Radera”.

6. När de inaktiva är borttagna, går du till “Kontakter” > “Prenumerationer

7. Filtrera på avslutade prenumerationer ( “Filtrera” > “Avslutad”)

8. Ta bort prenumerationen för de som avslutat sin prenumeration ("Välj åtgärd..” > “Radera”)

9. När prenumerationerna är borttagna, gå tillbaka till “Kontakter” > "Filtrera > “Visa kontakter utan prenumeration".

10. Om det ligger några e-postadresser under denna vy, kan de raderas, exporteras eller läggas till en annan lista. Klicka bara på “Välj åtgärd..”.

När du hanterat kontakter utan prenumeration, är alla röda kryss rensade. Bra jobbat!