Starta ett automatiskt utskick
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Automatiska utskick hjälper dig att skicka nyhetsbrev på en viss tid, i en viss ordning. Du kan till exempel skapa ett välkomstmail, som skickas ut automatiskt till nytillkomna prenumeranter.

I den här artikeln får du lära du hur du skapar ett automatiskt utskick.

Innan du börjar

• Du skapar ett automatiskt utskick precis som ett vanligt, men istället för att skicka ut nyhetsbrevet direkt väljer du alternativet ”Starta automatiskt utskick”

• Ditt utskick kommer då endast skickas ut till nya prenumeranter och inte till de kontakter som redan prenumererar på listan du har kopplat utskicket till.

• Ett automatiskt utskick kan bara kopplas till en lista i taget. Om du vill att samma automatiska utskick går till flera olika listor, behöver du därför göra kopior av utskicket som du sedan kopplar till respektive lista.

• Du väljer dag och timmar – eller kombinerar dem, för när utskicket ska gå ut.

• Du kan bara ange tiden i heltal (2 timmar).

• Om du skulle ställa samtliga tidsfält på 0, går utskicket ut så snart prenumerationen har bekräftats.

Så startar du ett automatiskt utskick

För att starta ett automatiskt utskick följer du de här stegen:

1.  Gå till "Utskick" > "Utskick".

2. Klicka på namnet för det utkast du vill göra till ett automatisk utskick.

3. Klicka sedan på "Skicka" > "Starta automatiskt utskick".

4. Välj vilken lista som ska kopplas till utskicket.

5. Fyll i önskad ämnesrad och välj avsändare.

6. Ange hur snart det automatiska utskicket skall gå ut, efter det att en ny prenumeration bekräftats. (Anges i dagar och timmar) .

7. Klicka på “Starta automatiskt utskick” när du är klar.

Grymt jobbat – från och med nu kommer de prenumeranter som bekräftar sin prenumeration på den angivna listan att få utskicket automatiskt.

Du hittar alla dina automatiska utskick under "Utskick" > ”Automatiska utskick”. Där kan du också redigera, pausa eller radera ett utskick genom att klicka på ikonerna, i panelen längst till höger.