Rapporter
Rapporter - så fungerar det
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du gjort ditt utskick kan du följa din framgång löpande, med hjälp av detaljerade rapporter från Get a Newsletter. Där ser du bland annat hur många som öppnat ditt utskick eller vilka länkar som genererat flest klick, men sen då?

Den här artikeln lär dig mer om den detaljerade rapporten och benar ut hur du ska tyda statistiken.

Så fungerar det

När du tar emot ett mail finns det inget som automatiskt rapporterar att du öppnat det. För att du ska kunna ta del av din statistik, har vi därför placerat en osynlig bild i ditt mail. Varje gång den bilden anropas räknas det sedan som en öppning. Om mottagaren skulle klicka på en länk i ditt brev, ses det som en aktivitet och räknas om en öppning. Om någon tittar på brevet i rent text-läge så anropas inte bilden, men skulle mottagaren klicka på en länk i brevet, så ses det som aktivitet och räknas om en öppning.

Se den detaljerade rapporten

Följ de här stegen för att ta del av statistiken för ett enskilt utskick.

1. Gå till "Rapporter

2. Klicka på "Visa rapport" bredvid namnet på det utskick du vill se statistik för.

Du kommer då in på den detaljerade rapporten.

Det här ser du i den detaljerade rapporten

Det första du ser när du kommit in på den detaljerade rapporten, är en översikt med generell data kring öppningar, länkklick och avslutade prenumerationer. Information som du sedan kan exportera om du vill.

Klickar du på "X prenumeranter" får du detaljerad information om vilka mottagare som öppnat, eller inte öppnat ditt brev, vilka e-postadresser som eventuellt studsat och hur många som valt att avsluta sin prenumeration.

Vid översikten hittar du också två knappar.

Klickar du på "Dela" kan du:

• Dela nyhetsbrevet på Facebook.

• Dela nyhetsbrevet på Twitter.

• Dela nyhetsbrevet på LinkedIn.

• Dela nyhetsbrevet online med hjälp av en länk

Klickar du på “Verktyg” kan du:

• Förhandsgranska ditt utskick.

• Skicka ditt nyhetsbrev till nya prenumeranter.

• Exportera en fullständig rapport.

• Radera din rapport.

Scrollar du nedåt i den detaljerade rapporten finner du "Öppningar & länkklick", som visar antalet öppningar och länkklick över tid.

Du väljer om du vill följa de första 24 timmarna eller senaste aktivitet, det vill säga senast en mottagare öppnade ditt mail, eller klickade på en länk.

Det finns också två sektioner som visar vem som är din mest aktiva prenumerant, samt vilken länk i nyhetsbrevet som genererat flest klick.

"Mest aktiva mottagare" är de personer som öppnat eller klickat på de olika länkarna i ditt utskick flest gånger.

"Mest populära länkar" är de länkar i ditt utskick som flest personer klickat på. De rangordnas, baserat på antalet unika länkklick, från den mest populära, till den minst populära.

Längst ner i rapporten ser du slutligen vilka e-postadresser som studsat.

En studs uppstår i de fall där mottagande server inte kan ta emot utskicket. Beroende på orsaken, kan den vara hård eller mjuk.

Ett hårt studsmail inaktiverar en kontakt direkt, medan ett mjukt ger e-postadressen tre stycken försök, och därefter inaktiverar.

En vanlig orsak till ett hårt studsmail är att e-postadressen inte existerar.

Ett återkommande skäl till mjuka studsmail är att mottagande inkorgen är tillfälligt full och inte kan ta emot nya mail . Det kan avhjälpas om användaren för det kontot aktivt går in och rensar inkorgen.

Genom att klicka på ”Visa alla studsar” kan du alltid se anledningen till att mottagande server inte kunnat ta emot utskicket.