Hem  ›  2. Utskick  ›  Skicka nyhetsbrev  ›  Varför hamnar mitt nyhetsbrev i spamfiltret?

Varför hamnar mitt nyhetsbrev i spamfiltret?

Som ett resultat av ett ökat antal av spammail de senaste åren har man skapat automatiska program som försöker klassificera vilken e-post som är skräppost. Dessvärre kan det ibland leda till att e-post felaktigt hamnar i skräpposten och klassas som spam. Vi på Get a Newsletter har inspirerats av våra härliga kundmöten och format tre påståenden som ökar förståelsen kring spam och förhoppningsvis även chanserna för att just ditt nyhetsbrev hamnar i rätt mapp.

 

Interna nyhetsbrev riskerar att hamna i skräpposten

När man skickar nyhetsbrev via tredje part (Get a Newsletter) och mottagar- och avsändardomän är densamma är risken väldigt stor att mailet klassas som spam. Detta kan man kringgå genom att sätta upp ett så kallat SPF-record på sin domän som godkänner att mailen skickas via oss.

 Implementera ett SPF-record enkelt i din e-postdomän ->

Spamfilter och s.k. ”mappningssystem” gör det svårare för kommersiella avsändare att nå ut till sina kunder

Att kringgå spamfilter är inte det lättaste. Mycket beror förstås på de inställningar som mottagarna har på sina e-postservrar samt de funktioner e-postklienter använder sig av för att sortera mailboxen. Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om ämnet spamfilter men det tål att återupprepas:

  • Har ditt brev hamnat i skräpposten? Be mottagaren lägga in din avsändaradress i adressboken alternativt att dem markerar ditt brev som ”ej skräp”.
  • Undvika att skriva ut länkar i nyhetsbrevet, markera istället ett ord och länka det till önskad URL-adress på rätt sätt
  • Använd vår blockeditor som är optimerad för att få nyhetsbreven att se snygga ut och undvika spamfilter.
  • Ha en bra balans mellan text, bilder och länkar. Många spamfilter reagerar på mail med mycket länkar/bilder i förhållande till text.

Så får du leveransbara nyhetsbrev  ->

Därför står det ”SPAM” före nyhetsbrevet i ämnesraden

Att det står ”SPAM” i ämnesraden kan bero på en rad olika saker, dels på grund av det som förklarats tidigare och dels på grund av att vissa e-postklienter har ett känsligt spamfilter. Ett exempel kan vara att en länk i mailet felaktigt finns med på en ”Black list”. Man kan exempelvis hamna på en sådan om någon mottagare rapporterar mailet som spam.