Hem  ›  1. Kontakter  ›  Prenumerationer  ›  Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Tipsa en vän om nyhetsbrevet

Ett bra och enkelt sätt att få fler prenumeranter på ditt nyhetsbrev är att uppmana dina befintliga prenumeranter att tipsa sina vänner. För att underlätta för dig har vi en inbyggd funktion för detta.

För att lägga till länken ”Tipsa en vän”, gör enligt nedan:

1. Skriv den text du vill ha länkad och markera den.
  2. Klicka på knappen för ”infoga länk” i verktygsfältet.
  3. Du får då upp den vanliga vyn för att lägga till en länk till en webbsida. Skillnaden här är att du istället för att skriva in webbadressen så väljer du ”Länk för att tipsa en vän” i länklistan, se bild nedan.
  4. Klicka på knappen ”Infoga” och du är klar.

När du skickar ut nyhetsbrevet aktiveras länken och dina prenumeranter kan klicka på den och tipsa en eller flera vänner. Sidan prenumeranten kommer till ser ut som nedan.

Vännen får med en gång ett mail där hon/han blir tipsad om ditt nyhetsbrev och en länk till webbversionen av nyhetsbrevet. I samband med att vännen tittar på nyhetsbrevet finns möjligheten för henne/honom att skriva upp sig som prenumerant. Vännen kommer automatiskt att läggas till som prenumerant den lista som utskicket är gjort till (har du gjort utskicket till fler än en lista får du välja vilken lista prenumerationen ska gälla för i samband med att du skickar).

Tänk på att det automatiskt går ut ett bekräftelsemail till vännen när hon/han skriver upp sig och vi rekommenderar därför att du har ett bra bekräftelsemail skrivet för den aktuella listan. Läs gärna mer om bekräftelsemail här.

För att du enkelt ska kunna följa upp hur bra tipsen fungerar för dig visas det i rapporten för nyhetsbrevet hur många som har blivit tipsade och hur många av dem som har skrivit upp sig på nyhetsbrevet, se bild nedan.