Ny användare av Get a Newsletter? Börja här
Precis skapat ett konto? Lär dig allt du behöver veta
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det spelar ingen roll om du är expert eller nybörjare. För oss på Get a Newsletter är det viktigt att du får den information du behöver, för bästa möjliga start med tjänsten. I den här artikeln hittar du några saker som kan vara bra att veta när du precis startat ett konto.

Definitioner

Kontakt: är själva e-postadressen. Du kan sedan länka din kontakt till en eller flera listor, även kallat prenumerationer. Om en och samma kontakt är länkad till två listor, kommer den fortsatt räknas som en kontakt, men med två prenumerationer.

Prenumeration: länkar en kontakt till en specifik lista och är det som gör att kontakten får ett nyhetsbrev, om du har valt att skicka till just den listan.

Vad du kan göra

Här följer en översikt över de funktioner i tjänsten som kan vara bra att känna till.

Om du går till "Kontakter" kan du bland annat:

• Importera, redigera eller exportera kontakter.

• Ändra, radera, kopiera eller exportera prenumerationer ( "Kontakter" > "Prenumerationer").

• Skapa, redigera eller radera en lista  ( "Kontakter" > "Listor").

• Skapa ett prenumerationsformulär ( "Kontakter" > "Formulär").

Om du går till "Utskick" kan du bland annat:

• Skapa ett utskick som du sedan kan skicka ut till dina olika listor, direkt eller vid ett visst datum och klockslag.

• Skapa ett automatiskt utskick, som sedan skickas ut X dagar eller timmar efter det att kontakten har länkats till listan.

Om du går till "Mitt konto" kan du bland annat:

• Redigera informationen för ditt konto.

• Ändra kort- eller fakturauppgifter.

• Ladda ner faktura eller betalningsunderlag.

• Lägga till eller redigera en avsändare.

Så importerar du dina kontakter

Dina kontakter behöver vara länkade till en lista för att få dina utskick. Du länkar dina kontakter till en lista när du importerar dem, antingen genom att kopiera och klistra in dem, eller via en fil (csv, xls or xlsx).

På ditt konto finns redan två listor som du kan använda; en standard och en test lista. Du kan använda en av dem, eller skapa en ny lista genom att gå till "Kontakter" > "Listor".

Så lägger du till en avsändare

Avsändaren berättar för mottagaren vem som har skickat mailet. Om du vill byta till en annan avsändare än e-postadressen du loggar in med, går du till "Mitt konto" > "Avsändare" > "Lägg till avsändare".

När du lagt till den nya avsändaren, kommer den finnas med som ett valbart alternativ, vid varje utskick när du ska välja avsändare.

Så skapar du ditt första utskick

För att skapa ditt första utskick, gå till "Utskick" > "Skapa nytt utskick". Du väljer mellan att använda en av de designade mallarna, eller låter kreativiteten flöda och skapar en från grunden. När du bestämt vilken mall du vill utgå ifrån, klicka på "Börja skapa".

När du valt mall, kommer du till en sida där du kan lägga till bilder och text, genom att dra och släppa de olika blocken.

Minska risken att klassas som spam

För att minska riskerna för att mottagande server reagerar negativt på ditt utskick, kan du lägga in information på din domän som talar om att du använder våra mailservrar. Inställningarna som då ska adderas är DKIM, SPF record och Sender ID.

När du lagt till inställningarna på din domän får den mottagande servern en verifiering på att avsändaren verkligen är du, vilket ökar chanserna för dina utskick att hamna i mottagarens inkorg.

Läs mer om inställningarna här.