Hem  ›  0. Guider  ›  Skicka ut ett testmail – Genomgång

Skicka ut ett testmail – Genomgång

Taggar: , ,

På sidan ”Skicka ut ett testmail” så skickar du ut ett mejl till en liten grupp personer (max 20 st) för att kontrollera att utskicket ser ut som det ska i alla e-postprogram, att alla länkar fungerar och så vidare.

Skillnaden mellan ett vanligt utskick och ett testutskick är:

• Ett testutskick kan skickas till högst 20 personer.
  • Det skapas inte någon rapport för utskicket.
  • Utskicket flyttas inte till ”Skickade” utan ligger kvar under ”Utkast”.
  • Utskicket räknas inte när vi kollar hur många mejl du har skickat en viss månad.

Lista

I avsnittet ”Lista” så väljer du vilken lista utskicket ska skickas till. Du kan välja flera listor genom klicka på den lilla rutan framför list-namnet på de listor du vill lägga till – men tänk på att du får skicka till max 20 personer totalt.

Skickanyhetsbrev-lista

Avsändare

I avsnittet ”Avsändare” väljer du vem som ska stå som avsändare – namn och e-postadress – utifrån de inställningar du gjort för dina listor. E-postadressen är också den adress som eventuella svar på utskicket kommer skickas till.

Vill du ändra något i den/de avsändare som redan finns så gör du det under fliken ”Listor” (under ”Kontakter” i huvudmenyn) genom att gå in och ändra i den lista där du skapade avsändaren. Vill du skapa en ny avsändare så gör du det genom att skapa en ny lista (du behöver inte fylla listan med några prenumeranter).

Använd gärna samma avsändare som du kommer använda i det skarpa utskicket senare, då upptäcker du eventuella fel i avsändarens namn och e-post också.

Skickanyhetsbrev-avsändare

Förhandsgranska

Klicka på länken i avsnittet ”Förhandsgranska” för att kolla att utskicket ser bra ut innan du skickar det. Utskicket öppnas i ett nytt fönster i din webbläsare. Vill du ändra något i utskickets innehåll så stänger du förhandsgranskningen och öppnar utskicket som vanligt i fliken ”Utskick” och sedan skickar du det igen.

Skickanyhetsbrev-förhandsgranska

Nästa steg

När du är färdig med alla inställningar så klickar du på ”Gör testutskick” så skickas utskicket.

Ditt testmail är på väg

Utskick-testutskick

Sidan ”Ditt testmail är på väg” bekräftar helt enkelt att ditt testutskick har gått iväg.

Eftersom det är ett testuskick så ligger utskicket fortfarande kvar bland dina utkast. Du hittar det under rubriken ”Utkast” i fliken ”Utskick” (har du många utkast kan du behöva klicka på ”Visa alla” under själva listan för att se det här utskicket).