Hem  ›  0. Guider  ›  Skicka ut ett nyhetsbrev – Genomgång

Skicka ut ett nyhetsbrev – Genomgång

Taggar: , ,

På sidan ”Skicka ut ett nyhetsbrev” så skickar du ut ett utskick/nyhetsbrev som du vill ska gå iväg på en gång. Nedan förklars de olika delarna av sidan.

Lista

I avsnittet ”Lista” så väljer du vilken lista utskicket ska skickas till. Du kan välja flera listor genom klicka i den lilla boxen för de listor du vill lägga till.

Skickanyhetsbrev-lista

Avsändare

I avsnittet ”Avsändare” väljer du vem som ska stå som avsändare – namn och e-postadress – utifrån de inställningar du gjort för dina listor. E-postadressen är också den adress som eventuella svar på utskicket kommer skickas till.

Vill du ändra något i den/de avsändare som redan finns så gör du det under fliken ”Listor” (under ”Kontakter” i huvudmenyn) genom att gå in och ändra i den lista där du skapade avsändaren. Vill du skapa en ny avsändare så gör du det genom att skapa en ny lista (du behöver inte fylla listan med några prenumeranter).

Skickanyhetsbrev-avsändare

Förhandsgranska

Klicka på länken i avsnittet ”Förhandsgranska” för att kolla att utskicket ser bra ut innan du skickar det. Utskicket öppnas i ett nytt fönster i din webbläsare. Vill du ändra något i utskickets innehåll så stänger du förhandsgranskningen och öppnar utskicket som vanligt i fliken ”Utskick” och sedan skickar du det igen.

Glöm inte att göra ett eller flera testuskick först så du ser att utskicket ser ut som det ska och att länkarna fungerar utan problem.

Skickanyhetsbrev-förhandsgranska

Nästa steg

När du är färdig med alla inställningar så klickar du på ”Skicka ut mitt nyhetsbrev nu” så skickas utskicket.

Ditt nyhetsbrev är på väg

Sidan ”Ditt nyhetsbrev är på väg” bekräftar helt enkelt att ditt utskick har gått iväg. Därmed har utskicket flyttas till rubriken Skickade i fliken ”Utskick” (följ länken ”Spana gärna in dina utskick”). Inom någon minut kan du också gå in och kolla hur många mejl som skickats, hur många som öppnats och annan statistik i fliken ”Rapporter” (följ länken ”rapporter” eller klicka på ”Rapporter” i huvudmenyn).

Sprid ditt nyhetsbrev i sociala medier

Du kan också sprida ditt nyhetsbrev på Twitter och Facebook genom att klicka på deras respektive loggor.

Skickanyhetsbrev-sprida

Twitter

Klickar du på Twitter-loggan så skapas det automatiskt ett meddelande hos Twitter med en länk till webbversionen av utskicket (du kan redigera meddelandet innan du publicerar det).

Facebook

Klickar du på Facebook-loggan så skapas det automatiskt ett meddelande med en länk till webbversionen av utskicket som du kan publicera på din profil/logg (du kan redigera meddelandet innan du publicerar det).

Vanlig länk

Under Twitter- och Facebooklänkarna så finns det också en vanlig länk till webbversionen av utskicket som du kan använda om du vill länka från din sajt, blogg eller i ett vanligt mejl. Högerklicka på ”sprida nyhetsbrevet på Internet med den här länken” och välj ”Kopiera länkadress”/”Kopiera genväg” eller motsvarande (exakta namnet beror på vilken webbläsare du har).

Sprid senare

Vill du sprida nyhetsbrevet på Twitter eller Facebook vid ett senare tillfälle kan du göra det i rapporten för nyhetsbrevet, där hittar du också länken till webbversionen av nyhetsbrevet (gå till menyn ”Rapporter” och klicka på nyhetsbrevet; Twitter-, Facebook- och ”Länk för att sprida online”-länkarna ligger i högerspalten).