Hem  ›  0. Guider  ›  Skicka – Genomgång

Skicka – Genomgång

Taggar: , , , ,

Det första steget i skicka-processen är att välja vilken typ av utskick du vill göra: ett testutskick, ett vanligt utskick som går ut direkt, ett vanligt utskick som går ut senare, eller ett automatiskt utskick som skickas en förutbestämd tid efter en prenumeration är bekräftad. Längst ned på sidan hittar du också en länk ”förhandsgranska” som öppnar utskicket i ett separat fönster i webbläsaren så att du kan kolla att allt ser bra ut.

Gör ett testutskick

Ett testutskick är precis vad det låter som – du skickar det för att kolla att utskicket ser ut som det ska. Det är ett par saker som skiljer ett testutskick från ett vanligt utskick:

• Ett testutskick kan skickas till högst 20 personer.
  • Det skapas inte någon rapport för utskicket.
  • Utskicket flyttas inte till ”Skickade” utan ligger kvar under ”Utkast”.
  • Utskicket räknas inte när vi kollar hur många mejl du har skickat en viss månad.

Det är en bra idé att ha en särskild lista för testutskicken, där du lägger till dem som ska kolla igenom utskicket innan det går ut till dina prenumeranter. Vi har skapat en lista som heter ”Testlista” där du kan lägga till just de personerna (listan skapades när du skapade ditt konto hos oss och ligger under fliken ”Kontakter” och sedan ”Listor”), vill du kan du skapa flera olika testlistor.

Skicka ut ett nyhetsbrev

Välj ”Skicka ut ett nyhetsbrev” om du vill göra ett utskick som går ut på en gång1 till alla dem som är med på listan.

Schemalägg ett nyhetsbrev

”Schemalägg ett nyhetsbrev” fungerar som ”Skicka ut ett nyhetsbrev” men istället för att skicka nyhetsbrevet på en gång så får du välja datum och klockslag när du vill att det ska skickas.

Starta automatiskt utskick

Ett automatiskt utskick är ett utskick som går ut en viss tid efter att någon har bekräftat sin prenumeration, till exempel ett välkomstmejl. Det automatiska utskicket skickas bara till nya prenumeranter (de som bekräftar sin prenumeration på listan efter att du skapat det automatiska utskicket), prenumeranter som redan finns på listan påverkas inte.

Du kan ha flera automatiska utskick kopplade till samma lista, till exempel om du vill skicka ett välkomstmejl direkt efter registreringen och sedan ett annat mejl, med mer/annan information, en vecka senare.

Nästa steg

När du har valt vilken typ av utskick du vill göra så klickar du på ”Fortsätt till nästa steg” så guidar vi dig vidare i processen, beroende på vilken typ av utskick du valt.

1) För det mesta så går det på några minuter. Det beror lite på hur många prenumeranter du har och hur många som väljer att skicka ut sina utskick samtidigt.