Hem  ›  0. Guider  ›  Skapa ny mall med mallguiden – Genomgång

Skapa ny mall med mallguiden – Genomgång

Taggar: , ,

Mallguiden hjälper dig att skapa snygga nyhetsbrevsmallar utan att du behöver fundera på den bakomliggande HTML-koden. Du gör två val på den här sidan: vilken layout du vill ha, vad du vill ha för bakgrundsfärg och sedan klickar på ”Skapa nytt utskick”. Nedan följer en utförlig beskrivning på vad funktionerna layout, bakgrundsfärg och nästa steg innebär.

Bockeditor-guidelayout

Layout

Layouten ger en struktur för var du placerar text och bild. Det mörkorangea fältet är tänkt för själva innehållet medan de ljusorangea fälten är tänkta för titelbild/rubrik (längst upp) och kortare nyheter/notiser (längs sidorna). Du kan dock lägga in text och bild i vilket fält du vill.

Du har sex olika layouter att välja på, klicka på den du vill använda. När du kommer till nästa steg är layouten förifylld med exempeltexter och i vissa fall även exempelbilder.

Bakgrundsfärg

Genom att klicka på den grå rutan får du upp en palett där du kan välja vilken bakgrundsfärg du vill ha i mallen. Bakgrundsfärgen fungerar som inramning och kommer bara synas i de gråa fälten på layout-bilderna ovan, de orangea fälten kommer ha vit bakgrund.

Nästa steg

När du har valt layout och bakgrundsfärg så klickar du på ”Skapa ny mall” så kommer du till sista steget där du fyller i platshållartexter och lägger till de bilder du vill ha i mallen. Är det vissa texter som återkommer, t.ex. avslutningshälsningen, så kan du fylla i dem här så slipper du göra det i varje utskick.

När du är klar med mallen så väljer du ”Spara och stäng” så sparas den under fliken ”Mallar”. För att använda din mall kan du endera klicka på ”Skapa utskick”-knappen ( "Skapa utskick" ) längst till höger om mallens namn när du är i ”Mallar”, eller så kan du skapa ett nytt utskick i fliken ”Utskick” och välja alternativet ”Skapa ett utskick baserat på en av dina egna mallar”.