Hem  ›  0. Guider  ›  Skapa ett nytt utskick med vår utskicksguide – Genomgång

Skapa ett nytt utskick med vår utskicksguide – Genomgång

Taggar: , ,

Kan du grundläggande HTML men vill ha lite hjälp med ditt utskick så kan du få hjälp av vår utskicksguide där du själv får välj hur du vill att ditt utskick ska se ut och fyller i med egen text och lägga in dina egna bilder. Du börjar med att skapa ett utskick i vår avancerade redigerare, därefter väljer du att skapa ett utskick med vår guide. Sedan fortsätter du till nästa steg där du får välja layout och bakgrundsfärg.

Avancerad editor-guide

Du gör två val på den här sidan: vilken layout du vill ha och vad du vill ha för bakgrundsfärg.

Bockeditor-guidelayout

Layout

Layouten ger en struktur för var du placerar text och bild. Det mörkorangea fältet är tänkt för själva innehållet medan de ljusorangea fälten är tänkta för titelbild/rubrik (längst upp) och kortare nyheter/notiser (längs sidorna). Du kan dock lägga in text och bild i vilket fält du vill.

Du har sex olika layouter att välja på, klicka på den du vill använda. När du kommer till nästa steg är layouten förifylld med exempeltexter och i vissa fall även exempelbilder.

Bakgrundsfärg

Genom att klicka på den grå rutan får du upp en palett där du kan välja vilken bakgrundsfärg du vill ha på utskicket. Bakgrundsfärgen fungerar som inramning och kommer bara synas i de gråa fälten på layout-bilderna ovan, de orangea fälten kommer ha vit bakgrund.

Nästa steg

När du har valt layout och bakgrundsfärg så klickar du på ”Skapa nytt utkast” så kommer du till sista steget där du fyller i de texter och lägger till de bilder du vill ha i utskicket.

När du är klar med utskicket och vill skicka det så väljer du ”Spara och stäng utskick” och klickar sedan på skicka-knappen ( ) längst till höger om utkastets namn så guidas du genom skicka-processens två steg.