Hem  ›  0. Guider  ›  Schemalägg nyhetsbrev – Genomgång

Schemalägg nyhetsbrev – Genomgång

Taggar: , , , ,

På sidan ”Schemalägg mitt nyhetsbrev till senare” så ställer du in så att ett utskick/nyhetsbrev går iväg vid just den tidpunkt du vill.

Lista

I avsnittet ”Lista” så väljer du vilken lista utskicket ska skickas till. Du kan välja flera listor genom att hålla in ctrl-knappen (cmd-knappen på Mac) på tangentbordet och klicka på de listor du vill lägga till.

Avsändare

I avsnittet ”Avsändare” väljer du vem som ska stå som avsändare – namn och e-postadress – utifrån de inställningar du gjort för dina listor. E-postadressen är också den adress som eventuella svar på utskicket kommer skickas till.

Vill du ändra något i den/de avsändare som redan finns så gör du det under fliken ”Listor” (under ”Kontakter” i huvudmenyn) genom att gå in och ändra i den lista där du skapade avsändaren. Vill du skapa en ny avsändare så gör du det genom att skapa en ny lista (du behöver inte fylla listan med några prenumeranter).

Datum och tid för utskick

I avsnittet ”Datum och tid för utskick” ställer du in när du vill att utskicket ska skickas.

Om du klickar i datumfältet så får du upp en kalender där du lätt kan välja datum. Vill du hellre skriva datumet för hand kan du göra det också, skriv då på formen ÅÅÅÅ-MM-DD.

Tiden måste anges med ett kolon mellan timmar och minuter (t.ex. ”18:40”).

Förhandsgranska

Klicka på länken i avsnittet ”Förhandsgranska” för att kolla att utskicket ser bra ut innan du skickar det. Utskicket öppnas i ett nytt fönster i din webbläsare. Vill du ändra något i utskickets innehåll så stänger du förhandsgranskningen och öppnar utskicket som vanligt i fliken ”Utskick” och sedan skickar du det igen.

Nästa steg

När du är färdig med alla inställningar så klickar du på ”Skicka ut på specificerad tid” så schemaläggs utskicket.

Om du ändrar dig och vill skicka utskicket en annan tid, eller inte skicka det alls, så hittar du utskicket i fliken ”Utskick”, under rubriken ”Schemalagda utskick”. Till höger om utskicket (längst till höger) ligger verktygen "Ändra utskickstid" (låter dig ändra utskickstiden) och "Stoppa" (stoppar utskicket och placerar det bland dina utkast).

Ditt nyhetsbrev är schemalagt

Sidan ”Ditt nyhetsbrev är schemalagt” bekräftar att ditt utskick är schemalagt. En bit ned på sidan ser du tiden när utskicket kommer gå iväg.

Längst ned har du också en länk ”Klicka här för att komma till överblicken för dina utskick.” som tar dig tillbaka till utskickssidan, där du hittar ditt schemalagda utskick under rubriken ”Schemalagda utskick”. Där kan du också ändra när utskicket ska skickas genom att klicka på "Ändra utskickstid"-ikonen, eller stoppa det helt genom att klicka på "Stoppa"-ikonen. Båda hittar du längst till höger på samma rad som utskicket.