Hem  ›  1. Kontakter  ›  Prenumerationer  ›  Prenumerationernas olika status-typer

Prenumerationernas olika status-typer

Obekräftad prenumeration (orange symbol)

Om en kontakt har lagt till sig själv via ett formulär på din hemsida eller om du valt att skicka ut en begäran om bekräftelse när du skapade prenumerationen sätts prenumerationen till obekräftad till att börja med. När sedan kontakten klickar på bekräftelselänken i mailet bekräftas prenumerationen och blir därmed fullt fungerande.

Att en prenumeration är obekräftad ser du genom att du har en orange symbol före list-namnet i kolumnen ”Prenumerationer” och efter står det ”Obekräftad. För ytterligare information kan du hålla musen över status-symbolen.

Skulle en kontakt låta bli att bekräfta sin prenumeration, t.ex. om bekräftelsemailet kommit bort eller om han/hon helt enkelt glömt av det, kan du skicka ut ett bekräftelsemail på nytt genom att gå in på kontakten (klicka på e-postadressen) och sedan klicka på pennan brevid prenumerationens namn.

Fullt fungerande prenumeration (grön symbol)

Om en kontakt har en fullt fungerande prenumeration, dvs. den inte är bekräftad eller avslutad och e-postadressen fungerar, visas en grön status-symbol före list-namnet.

Avslutad prenumeration alt. Inaktiv (röd symbol)

Om en kontakt har avslutat sin prenumeration, eller du har gått in och avslutat den åt honom/henne, visas en röd symbol före list-namnet och efter står det ”Avslutad”.

Den röda symbolen visas även om hela kontakten är inaktiv, dvs. att e-postadressen inte fungerade när vi försökte skicka till den, men då står det istället ”Inaktiv” efter list-namnet och kolumen ”Aktiv” visar en röd status-symbol.

Skulle någon kontakt ha avslutat sin prenumeration av misstag, eller helt enkelt ångrat sig, behöver du gå in på kontakten (genom att klicka på e-postadressen), radera prenumerationen och lägga till den på nytt. När du lägger till den på nytt måste du skicka ut en förfrågan om bekräftelse eftersom statusen kommer att vara ”Avslutad” tills dess att kontakten bekräftar sin prenumeration igen. Detta eftersom det inte ska gå att lägga till avslutade prenumerationer om och om igen utan att kontakten godkänner detta.