Hem  ›  0. Guider  ›  Prenumerationer – Genomgång

Prenumerationer – Genomgång

Taggar: ,

Sidan ”Prenumerationer” ger dig en översikt över alla existerande prenumerationer. Du kan lägga till och ta bort prenumerationer och du kan exportera dina prenumerationer till din dator. För att underlätta om du har många prenumerationer kan du också välja att visa bara vissa av dem genom att filtrera listan.

Prenumerationer

Listan över prenumerationer

Listan i mitten på sidan visar alla dina kontakters prenumerationer – en rad per kontakt och lista.

Prenumerationer-prenumeranter

Kontakt

Kolumnen ”Kontakt” visar kontaktens namn. Klicka på kontakten för att redigera den.

Prenumerationer-kontakt

Lista

Kolumnen ”Lista” visar vilken lista (vilket nyhetsbrev) som prenumerationen gäller.

Prenumerationer-Lista

Status

Kolumnen ”Status” visar om prenumerationen är aktiv (grön symbol), avslutad/inaktiv (röd symbol) eller väntar på bekräftelse (orange symbol).

Prenumerationer-Status

Skapad

Kolumnen ”Skapad” visar när prenumerationen skapades, det vill säga när kontakten skrev upp sig på listan eller när du som administratör lade till prenumerationen.

Om du klickar på kolumnrubriken så växlar du mellan att visa senast skapade eller äldsta prenumerationen först.

Prenumerationer-Skapad

Bekräftad

Kolumnen ”Bekräftad” visar när kontakten bekräftade prenuemrationen. Om du som administratör lade till prenumerationen utan att skicka ut ett bekräftelsemejl så är det samma tid som när prenumerationen skapades. Om kontakten inte har bekräftat sin prenumeration än så visas inget här.

Prenumerationer-Bekräftad

Avslutad

Kolumnen ”Avslutad” visar när prenumerationen avslutades. Om prenumerationen inte har avslutats än så visas inget här.

Prenumerationer-Avslutad

Automatiska utskick

Kolumnen ”Automatiska utskick” visar vilket automatiskt utskick som kommer skickas härnäst. Om det inte finns några automatiska utskick kopplade till listan, eller om alla redan är skickade till just den kontakten, så visas inget här.

Prenumerationer-Automatiska utskick

Sök och filtrera

För att göra listan över prenumerationer mer överskådlig så kan du göra fritextsökningar i den och filtrera den, det vill säga välja att bara visa vissa delar. Du kan bara filtrera på en egenskap åt gången. Däremot kan du kombinera en filtrering med en sökning, så att du bara söker bland de prenumerationer som visas med en viss filtrering.

Klicka på knappen ”Sök och filtrera” för att visa de alternativ som finns.

Prenumerationer-sökfiltrera

Prenumerera-filter

Så snart du har gjort en sökning eller valt ett filter så dyker det upp en text som hur många träffar du fick under sökfältet. Det dyker också upp en knapp ”Rensa filtrering/sökning” som återställer sökningen/filtreringen och tar dig tillbaka till hela listan.

Prenumerationer-rensa

Sök prenumerationer

I sökfältet kan du söka på kontaktens e-postadress (hela eller en del av den) eller listans namn (hela eller en del av namnet). Skriv in det du vill söka efter och tryck enter för att genomföra sökningen.

Prenumerationer-sök

Filtrera på bekräftade

Under ”Filtrera på bekräftade” kan du välja att visa bara de prenumerationer som är bekräftade, bara de som ännu inte är bekräftade, eller samtliga prenumerationer (för att återställa filtreringen).

prenumerationer-bekräftade

Filtrera på avslutade

Under ”Filtrera på avslutade” kan du välja att visa bara de prenumerationer som är avslutade, bara de som inte är avslutade, eller samtliga prenumerationer (för att återställa filtreringen).

Prenumerationer-avslutade

Filtrera på lista

Under ”Filtrera på lista” kan du välja att visa bara de prenumerationer som tillhör en viss lista, du kan välja på samtliga dina listor. Du kan också välja att visa samtliga prenumerationer (högst upp), för att återställa filtreringen.

Prenumerationer-

Lägg till prenumeration

När du väljer ”Lägg till prenumeration” så guidas du genom två steg där du får välja vilken lista du vill lägga till prenumerationer på (steg 1) samt vilka kontakter som du vill ska prenumerera på den listan och om de ska få ett bekräftelsemail och eventuella automatiska utskick eller ej (steg 2).

Prenumerationer-lägg till prenumeration

Det här är ett bra sätt om du ska lägga till några tiotal prenumerationer eller om du ska skapa en prenumeration för alla kontakter utom ett litet fåtal, eftersom du väljer kontakterna i en lång lista. Om du ska lägga till en större mängd prenumerationer är det lättare att importera kontakterna och välja att lägga till dem på den lista de ska prenumerera på.

Radera markerade

”Radera markerade” tar bort de prenumerationer du har markerat i listan. De berörda kontakterna får inga fler utskick från listan du tog bort prenumerationen på.

Prenumerationer-radera

Exportera alla prenumerationer

”Exportera alla prenumerationer” skapar en Excel-fil med alla dina prenumerationer som laddas ned till din dator (om du har fler än 64 000 prenumerationer exporteras de till en CSV-fil istället.

Prenumerationer-exportera

Exportera en filtrerad lista

Du kan exportera alla de prenumerationer du filtrerat i din sökning. ”Exportera alla prenumerationer i resultatet (sökning eller filtrering)” skapar en Excel-fil som laddas ner till din dator.

Prenumeration-exportera filtrerad lista