Hem  ›  0. Guider  ›  Mallar – Genomgång

Mallar – Genomgång

Taggar: ,

På sidan ”Mallar” ser du en översikt över de mallar du har skapat (senast ändrade/skapade mallen visas först). Mallarna är så att säga för-sparade nyhetsbrev där du har lagt in den generella strukturen för en viss typ av nyhetsbrev eller utskick. När det sedan är dags att faktiskt skicka nyhetsbrevet/utskicket så fyller du på med den information som är aktuell just då.

Skapa ny mall

Om du vill skapa en ny mall klickar du på knappen ”Lägg till mall” uppe till höger.

Bild med fokus på "Lägg till mall"-knappen

Du kan också göra en kopia av en redan existerande mall, genom att klicka på dess "Skapa en kopia av mallen"-ikon i kolumnen ”Verktyg”.

Använd din mall

Bild med fokus på "Öppna mallen som ett nytt utskick"-ikonen

För att skapa ett utskick/nyhetsbrev utifrån din mall klickar du på "Öppna mallen som ett nytt utskick"-ikonen längst till höger i kolumnen ”Verktyg”. Då öppnas en kopia av mallen som ett utskick/nyhetsbrev som du kan redigera och sedan skicka som vanligt.

Ändra en mall

Bild med fokus på de olika redigera-alternativen

Om du vill ändra något i en existerande mall så kan du endera klicka på dess namn eller på "Redigera mall"-ikonen i kolumnen ”Verktyg”.

Du kan också klicka på "Redigera mall i HTML"-ikonen i kolumnen ”Verktyg”, då öppnas mallen i HTML-läge så att du kan redigera direkt i HTML-koden.

Radera en mall

Bild med fokus på radera-ikonen

Om du vill radera en mall klickar du på "Radera mall"-ikonen i kolumnen ”Verktyg”.

Innan mallen raderas får du en varning:

Bild av bekräftelsesidan

Vill du inte radera mallen så går du bakåt i historiken eller går till någon annan sida bara.

Listans delar

Här förklarar vi de olika delarna i listan över dina mallar, från vänster till höger.

Bild av mall-listan

Brevikonen

Längst till vänster sitter det en liten brevikon (Bild av brevikonen), den visar bara att det rör sig om en text som du kan redigera. Det händer inget om du klicka på ikonen.

Ämne

Om du klickar på mallens ämne så öppnas mallen så att du kan ändra i den.

Uppdaterad

Kolumnen ”Uppdaterad” visar när mallen senast ändrades. Om du klickar på kolumnrubriken så ändrar du om mallarna ska visas med senast ändrade mallen först eller äldsta mallen först.

Verktyg

Längst till höger ligger en rad verktyg för mallen, nedan förklaras de i tur och ordning.

Förhandsgranska Bild av förhandsgranska-ikonen

Om du klickar på Bild av förhandsgranska-ikonen-ikonen så öppnas en förhandsgranskning av mallen i ett nytt fönster.

Redigera Bild av redigera-ikonen

Om du klickar på Bild av redigera-ikonen-ikonen så öppnas mallen så att du kan göra ändringar i den.

Redigera som HTML Bild av "redigera som html"-ikonen

Om du klickar på Bild av "redigera som html"-ikonen-ikonen så öppnas mallen i HTML-läge så att du kan göra ändringar direkt i koden.

Skapa en kopia Bild av "skapa en kopia"-ikonen

Om du klickar på Bild av "skapa en kopia"-ikonen-ikonen så skapas en kopia av mallen. Kopian läggs högst upp i listan med namnet ”Kopia av [ursprungliga mallens namn]”.

Radera Bild av radera-ikonen

Om du klickar på Bild av radera-ikonen-ikonen så kommer du till en varningssida där du får bekräfta att du verkligen vill radera mallen.

Vill du inte radera mallen så går du bakåt i historiken eller går till någon annan sida.

Skapa ett utskick Bild av "skapa ett utskick"-ikonen

Om du klickar på Bild av "skapa ett utskick"-ikonen-ikonen så öppnas mallen som ett utskick som du kan redigera.

Det ser ut precis som när du redigerar mallen förutom att titeln på sidan är ”Redigera utskick”, och när du sparar utskicket så ligger det bland dina utkast på sidan ”Utskick”. Mallen däremot finns kvar som den var bland dina mallar.