Hem  ›  0. Guider  ›  Listor – Genomgång

Listor – Genomgång

Taggar: , ,

Fliken ”Listor” ger dig en översikt över alla dina listor – de grupper av kontakter som du kan skicka ut nyhetsbrev till.

Vad är en lista?

En lista är en samling kontakter som du kan skicka mejl till, vanligtvis förknippade med ett visst nyhetsbrev. Genom att ha en lista per nyhetsbrev gör du det enkelt för dina kunder/medlemmar att prenumerera på och avbeställa nyhetsbrevet. Skulle du någon gång vilja göra ett utskick till flera listor samtidigt så kommer systemet automatiskt se till att varje mottagare bara får ett mejl, även om hon/han finns i fler än en av listorna.

Skapa en ny lista

För att skapa en ny lista klickar du på knappen ”Lägg till lista” bredvid hjälpknappen.

[

Rubriker och verktyg förklarade

Namn

Listans namn visas dels när en person skriver upp sig på ett utskick/nyhetsbrev, dels i bekräftelsemejlet och dels när de avanmäler sig från utskicket/nyhetsbrevet. Ge listan ett namn som är tydligt och lätt att förstå för dina kunder/medlemmar, till exempel ”Get a Newsletters veckobrev” eller ”Modenyheter”.

Genom att klicka på listans namn (eller ikonen till vänster om namnet) så öppnas listan för redigering. Du kan då ändra listans namn och andra inställningar. Vill du lägga till eller ta bort mottagare på listan så kan du göra det i fliken ”Prenumerationer” (klicka på länken ”x aktiva prenumerationer” till höger om listans namn och kommentar så skickas du direkt dit).

Beskrivning

Listans beskrivning visas bara för dig som administrerar listorna. Här kan du förklara listan lite tydligare, så att du lättare kan skilja de olika listorna åt.

Prenumeranter

Under rubriken ”Prenumeranter” visas hur många aktiva prenumerationer en lista har, d.v.s. hur många som kommer få utskicket om du skickar till den här listan.

Om du klickar på ”x aktiva prenumerationer” så visas en lista över listans prenumeranter med information om vilka som är aktiva eller inte, när de anmälde sig till listan/nyhetsbrevet samt när bekräftade prenumerationen. Denna lista är egentligen en filtrerad lista över alla prenumerationer och ligger under fliken ”Prenumerationer”. Har listan inga prenumeranter så visas ingen länk utan bara texten ”Inga aktiva prenumerationer”.

Automatiska utskick

Under rubriken ”Automatiska utskick” visas hur många automatiska utskick som är kopplade till listan. Ett automatiskt utskick är till exempel ett välkomstmeddelande som skickas så snart någon har bekräftat sin prenumeration på listan/nyhetsbrevet.

Om du vill radera listan måste du ta bort de automatiska utskicken för listan innan du kan radera den.

Verktyg

Det finns två verktyg för varje lista:

”Redigera” – klicka här för att öppna och redigera inställningarna för en lista (samma som att klicka på listans namn). Vill du redigera prenumeranterna för en lista kan du göra det i fliken ”Prenumerationer”.

”Radera” – klicka här för att ta bort listan och tillhörande prenumerationer. Om du har automatiska utskick kopplade till en lista så måste du ta bort dem innan du kan radera listan.