Hem  ›  2. Utskick  ›  Redigera nyhetsbrev  ›  Layoutbrytningar i Blockeditorn

Layoutbrytningar i Blockeditorn

Taggar: , ,

Att du får ett varningsmeddelande om att ditt utkast är för brett beror på att du någonstans i ditt utkast har ett ord som är för stort eller för långt för att blockeditorn ska kunna radbryta det. Istället breddas ditt utkast och detta medför att layouten rubbas och ”bryts”. Nedan visar vi exempel på var felet kan ligga. För att ditt utskick ska se snyggt ut i alla e-postklienter är det bra om du korrigerar felet.

För stora rubriker

stor rubrik

Ordet Exempelnyhet är så pass stort och långt att det trycker ut vänsterkolumnen. Detta löser du genom att minska rubrikstorleken eller genom att formulera dig i flera ord så att rubriken radbryts.

För långa ord i sidokolumnen

hemsida

Blockeditorn radbryter inte sammansatta ord. Därför kan det bli problem om man skriver väldigt långa ord eller webbadresser som i fallet ovan. Detta löser du genom att lägga din länk bakom text, som under rubriken Nyhet 2 i bilden ovan. Markera det ord du vill länka och klicka på kedjeikonen för att skapa din länk. Där skriver du in webbadressen och klickar på Infoga. Spara blocket så är du klar!

För långa ord i textblocken

mailadresser

I bilden ovan används ett textblock för tre kolumner. Mailadresserna som är utskrivna är dock för långa och trycker ut utkastet så att det blir alldeles för brett. Detta löser du exempelvis genom att göra mailadressen till en länk. Byt ut mailadressen till något kortare, exempelvis ”Skicka ett mail”, markera sedan detta och klicka på kedjeikonen för att skapa en länk. När du länkar en mailadress kan du skriva mailto: och sedan själva mailadressen, alltså mailto:support@getanewsletter.com. När mottagarna sedan klickar på länken omdirigeras de till sin e-postklient och kan då direkt skicka ett mail till den angivna adressen.

Dessa är de vanligaste anledningarna till varför ditt utskick breddas och du får ett varningsmeddelande högst upp i blockeditorn. Om du inte hittar felet i ditt utskick är det bara att höra av dig till oss, så hjälper vi dig!