Hem  ›  0. Guider  ›  Lägg till prenumerationslänk – Genomgång

Lägg till prenumerationslänk – Genomgång

Taggar: , ,

På sidan ”Skapa en prenumerationslänk” skapar du en länk som dina besökare/nyfikna/medlemmar kan klicka på för att prenumera på ditt nyhetsbrev. Ange API-nyckel (se nedan), lista och länktext så skapar vi länken automatiskt åt dig.

Videoinstruktion

Hur funkar det?

Lägg upp länken på din sajt, blogg, Facebooksida eller liknande. När någon klickar på länken så skickas de till ett formulär på vår sida där de får fylla i för- och efternamn samt e-postadress och så läggs de till på listan/nyhetsbrevet.

Prenumeranten behöver inte fylla i för- och efternamn för att prenumerationen ska skapas, men en riktig e-postadress måste han/hon fylla i.

När prenumeranten lagts till på listan så skickas ett bekräftelsemejl ut till honom/henne med en länk som han/hon måste klicka på för att bekräfta prenumerationen, annars kan man så lätt lägga till någon utan att han/hon vet det, eller ens vill det. När prenumerationen är bekräftad så får prenumeranten de nyhetsbrev/utskick du gör till listan.

Kodstycke

Avsnittet ”Kodstycke” visas bara om du redan skapat en prenumerationslänk. I så fall visas dels HTML-koden för länken här, dels en ren länk. Du kan kopiera länken och klistra in den där du vill ha den på din sajt, i din blogg, och så vidare.

SkapaAPI-Prenumerationslänk

API/API-nyckel

Här väljer du vilken API-nyckel du vill använda för länken. API-nycklarna används för att skilja på olika prenumerationslänkar (och prenumerationsformulär) för samma lista/nyhetsbrev, så att du ser hur många som skrivit upp sig genom respektive länk (eller formulär). Om du bara har en enda prenumerationslänk för en viss lista/nyhetsbrev eller inte bryr dig om hur många som använt respektive prenumerationslänk kan du välja ”Standard”.

Tips: Om du tycker API-nyckel verkar krångligt, välj bara ”Standard”, så blir det bra.

Varför ska jag ha flera API-nycklar?

Om du har prenumerationslänkar på olika platser, till exempel en på din blogg och en på din Facebook-sida, där båda är till för att prenumerera på samma lista/nyhetsbrev, så kan det vara intressant att se hur många prenumeranter som respektive länk genererar. Det kan du göra genom att skapa en separat API-nyckel för de olika prenumerationslänkarna – på det sättet håller vi reda på hur många prenumeranter du får genom respektive länk.

Lista

Under ”Lista” väljer du vilken lista formuläret ska vara kopplat till, alltså vilket nyhetsbrev prenumerationen gäller.

SkapaAPI-lista

Attributfält

(Detta avsnitt visas bara om du har skapat egna attribut.)

I avsnittet ”Attributfält” kan du välja vilka av de attribut som du skapat själv som ska finnas med i formuläret som prenumerationslänken länkar till.

SkapaAPI-Attributfält

Länktext

I fältet ”Länktext” anger du vad länkens text ska vara (till exempel ”prenumerera på Gym-nytt”).

SkapaAPI-Länktext

Nästa steg

När du klickar på ”Skapa prenumerationslänk” så laddas sidan om och koden för länken visas högst upp på sidan. Vill du ändra inställningarna för länken är det bara att ändra i de val du gjort och klicka på ”Skapa prenumerationslänk” igen.

SkapaAPI-Prenumerationslänk