Hem  ›  0. Guider  ›  Lägg till lista – Genomgång

Lägg till lista – Genomgång

Taggar: , , ,

På sidan ”Lägg till en lista” skapar du en ny lista. När du har skapat en lista kan du enkelt skapa ett formulär eller en länk för att anmäla sig till listan/nyhetsbrevet genom att gå till fliken ”API & Formulär” och klicka på ”Skapa prenumerationsformulär” eller ”Skapa prenumerationslänk”.

Vad är en lista?

En lista är en samling kontakter som du kan skicka mejl till, vanligtvis förknippade med ett visst nyhetsbrev. Genom att ha en lista per nyhetsbrev gör du det enkelt för dina kunder/medlemmar att prenumerera på och avbeställa enskilda nyhetsbrev.

Allmänt

I avsnittet ”Allmänt” fyller du i namn, beskrivning och språk för din lista.

Namn

Listans namn visas för dina prenumeranter, så välj ett tydligt och beskrivande namn, men inte för långt, t.ex. ”Stål & Co:s månadsbrev” eller ”Gym-nytt”. Du måste ge listan ett namn för att kunna skapa den.

Listor-name

Beskrivning

Beskrivningen visas bara för dig som administratör. Här kan du skriva en kort förklaring till nyhetsbrevet så att du minns vilka det riktar sig till och så att det är lättare kan skilja listorna åt i översikten.

Listor-beskrivning

Språk

Under språk väljer du vilket språk du vill att information kring listan/nyhetsbrevet ska visas på.

Listor-språk

Det här språket används:

• om du länkar till ett prenumerationsformulär hos oss (se ”Skapa prenumerationslänk” i fliken ”API & Formulär”).
  • landningssidan när användaren skrivit upp sig via ett formulär, vare sig formuläret ligger hos dig eller hos oss – såvida du inte länkat till en egen landningssida i fältet ”Landningssida (URL)” när du skapar ett prenumerationsformulär (se ”Skapa prenumerationsformulär” i fliken ”API & Formulär”).
  • i mejlet vi skickar till användaren om att bekräfta sin prenumeration – såvida du inte skapat ett eget bekräftelsemejl under ”Ändra inställningarna för bekräftelsemailet” när du skapar listan, se mer om att skapa ett eget bekräftelsemejl nedan.
  • bekräftelsesidan när användaren klickat på länken i bekräftelsemejlet – såvida du inte fyllt i en länk till en egen landningssida i fältet ”Landningssida (URL)” under ”Ändra inställningarna för bekräftelsemailet” när du skapar listan, se mer om att skapa en egen bekräftelsesida nedan.
  • på bekräftelsesidan som visas när någon avslutar sin prenumeration.

Du måste ange listans språk för att kunna skapa listan.

Avsändare

I avsnittet ”Avsändare” fyller du i det namn och den e-postadress som du vill ska synas när man får mejl via den här listan.

Namn

Det här namnet visas som mejlets avsändare i mottagarens e-postprogram. Du måste ange avsändarens namn.

Listor-namn

E-post

Det här är den adress mottagaren ser att mejlet skickades ifrån. Det är också den adress som avsänds som svarsadress – det vill säga om mottagaren trycker på ”svara” i sitt mejlprogram så skickas svaret hit. Du måste ange avsändarens e-postadress.Listor-email

Bekräftelsemejl

I avsnittet ”Bekräftelsemejl” kan du dels skapa ett eget innehåll för bekräftelsemejlet, dels länka till en egen landningssida som visas när man har klickat på länken i bekräftelsemejlet. Klicka på länken ”Ändra inställningarna för bekräftelsemailet” för att visa inställningarna.

Listor-bekräftelse

Ämne och meddelande

I ”Ämne” skriver du helt enkelt ämnet/ärenderaden för bekräftelsemejlet, t.ex. ”Vänligen bekräfta din prenumeration på nyhetsbrevet Gym-nytt”.

I ”Meddelande” skriver du det som ska stå i själva mejlet. Tänk på att bekräftelsemejlet är ett rent textmejl – du kan inte använda några html-taggar.

För att kunna skicka ut bekräftelsemejlet måste det finnas en länk som mottagaren kan använda för att bekräfta prenumerationen. Skriv ##confirmation_link## (med fyrkanter och allt) där du vill att länken ska visas, så omvandlas den till en riktig länk när mejlet skickas ut. Eftersom det är ett rent textmejl skrivs länken ut i klartext (”http://admin.getanewsletter.com/subscription/[personlig_kod]/confirm/”).

Lämnar du ”Ämne” och ”Meddelande” tomma så skickas vårt standardbekräftelsemejl när användaren läggs till på listan.

Landningssida (URL)

Här kan du fylla i länken till en egen sida dit användaren ska skickas när hon/han klickat på bekräftelselänken (länken leder till en sida hos oss, så att vi kan registrera bekräftelsen, men användaren märker det inte utan skickas direkt vidare till den sida du anger).

Lämnar du detta fält tomt så visas vår standardsida när användaren klickar på bekräftelselänken.