Hem  ›  0. Guider  ›  Lägg till kontakt – Genomgång

Lägg till kontakt – Genomgång

Taggar: , ,

På sidan ”Lägg till kontakt” kan du lägga till en enskild kontakt. Vill du lägga till många kontakter kan det vara enklare att importera dem, se vår instruktionsvideo (ca 3 minuter) eller se ”Importera kontakter” i hjälpen för kontaktöversikten.

Information om kontakten

I avsnittet ”Information om kontakten” kan du ändra kontaktens förnamn, efternamn och e-postadress.

Bild av fälten "Förnamn", "Efternamn" och "E-post"

Om du har lagt till egna attribut/fält så visas de under namn- och e-postfälten. Nedan har vi lagt till attributet ”Medlemskap”.

Bild av ett extra attribut kallat "Medlemskap"

Lägg till prenumeration

I avsnittet ”Lägg till prenumeration” väljer du vilken eller vilka listor (nyhetsbrev) kontakten ska prenumerera på.

Bild av listan över tillgängliga prenumerationer

När du väljer en lista får du upp ett eller två val, beroende på lista: ”Be om bekräftelse” (ja/nej) respektive ”Aktivera automatiskt utskick” (ja/nej).

Bild av listor som kan väljas med fokus på kolumnöverskrifterna

Be om bekräftelse

Bild av listor som kan väljas med fokus på kolumnen "Be om bekräftelse"

Ja innebär att det skickas ut ett bekräftelsemejl till kontaken när prenumerationen lagts till. Kontakten kan då själv bestämma om hon/han vill ha utskicken/nyhetsbreven eller ej. Har kontakten inte gett sitt samtycke än så bör du välja ”Ja”.

Nej innebär att prenumerationen aktiveras så snart den lagts till. Kryssa för detta alternativ om kontakten redan har tackat ja till att få utskicken/nyhetsbreven.

Aktivera automatiskt utskick

Bild av listor som kan väljas med fokus på kolumnen "Aktivera automatiskt utskick"

Ja innebär att de automatiska utskick som är kopplade till listan skickas ut till kontakten som vanligt så snart som hon/han har bekräftat sin prenumeration.

Nej innebär att kontakten inte får något av de automatiska utskick som är kopplade till listan.

Om det inte finns några automatiska utskick kopplade till listan visas istället texten ”Det finns inga automatiska utskick för denna lista”.

Bild av listor som kan väljas med fokus på infotexten

Nästa steg – spara

När du är klar klickar du på ”Spara och lägg till ny kontakt”, för att lägga till ytterligare en kontakt, eller ”Spara och stäng kontakt”, för att komma tillbaka till kontaktöversikten.

Bild av spara-knapparna