Hem  ›  0. Guider  ›  Lägg till API-nyckel – Genomgång

Lägg till API-nyckel – Genomgång

Taggar: , ,

När du har tagit dig fram till Lägg till API-nyckel fyller du i informationen om nyckeln enligt nedan (se de grönmarkerade områdena i bilden).

Namn: Fyll i namnet på API-nyckeln. Vad du döper den spelar ingen roll utan är endast till för dig själv för att du ska kunna skilja dem åt.

Beskrivning: Fyll i en beskrivning för API-nyckeln. Beskrivningen är helt valfri och den är endast till för att dig själv.

Lägg till API-nyckel

Vad är en API-nyckel?

API (Application Programming Interface) är en regeluppsättning för hur programvaror kommunicerar med varandra. T.ex. när Get a Newsletter kommunicerar med ett formulär på din hemsida.

API-nyckeln är en kod som används för att vårt system ska veta vilket konto ett formulär eller en länk ska vara kopplat till.

Anledningen till att du kan skapa fler än en API-nyckel är för att du i framtiden (funktionen är inte implementerad/aktiverad än) ska kunna se vilket formulär en prenumerant kommer ifrån. T.ex. om du har två hemsidor med olika formulär för samma nyhetsbrev. Det är ett kraftfullt verktyg för att bli effektiv på att samla in prenumerationer.