Hem  ›  1. Kontakter  ›  Prenumerationer  ›  Hur lägger jag till nya prenumerationer för befintliga kontakter?

Hur lägger jag till nya prenumerationer för befintliga kontakter?

En prenumeration innebär att en kontakt är länkad till en eller flera listor och får nyhetsbrev som är ämnade för den specifika listan som de är prenumeranter på. Det finns olika sätt att skapa en prenumeration för dina kontakter, båda inkluderar att du skapar en koppling till en lista- se nedan:

Du kan även lägga till nya prenumerationer för din existerande kontakter, även dem som redan är importerade och prenumererar på en lista. Detta är relevant för dig som råkat lägga in dina kontakter i en lista där du klickat för att bekräftelsemail ska skickas ut men vill skapa en ny lista där kontakten inte ska behöva välja att bekräfta sin prenumeration. Det kan även lämpa sig för dig som har kontakter som inte tillhör någon lista än.

För att lägga till en ny prenumeration för dina kontakter så klickar du på fältet ”Kontakter” och därefter sorterar/filtrerar du dina befintliga kontakter baserat på den nuvarande listan de redan prenumererar på. Det gör du genom att hålla muspekaren över rubriken ”Prenumerationer” och sedan väljer en eller flera listor med de kontakter du vill lägga till ny prenumeration för.

Prenumeration

Håll muspekaren över rubriken ”Prenumerationer”

Därefter filtrerar du kontakter från en specifik lista genom att klicka för den lilla rutan som finns till vänster om listans namn. Notera att du kan välja en eller flera listor att lägga till en ny prenumeration för.

Prenumerationer-lista

Sedan går du till verktygsfältet där du får välja att lägga till prenumerationer för de kontakter som du sorterat och filtrerat baserat listor i din sökning. Notera att du är på väg att lägga till en ny prenumeration för befintliga kontakter i en redan existerande lista till en annan/ny lista. För att genomföra denna åtgärd klickar du slutligen på den gröna pilen som tar dig till nästa steg (Steg 1 av 2).

Lägg till prenumerationer

Innan du kommer vidare till nästa steg (Steg 1 av 2) så kommer systemet be dig bekräfta åtgärden. Du klickar på ”OK” för att komma till Steg 1 av 2 där du kommer få välja vilken lista du vill skapa ny prenumeration för.

Prenumerationer-Varning

I detta steg (Steg 1 av 2) får du välja vilken lista du vill skapa en ny prenumeration för. Notera att du bör ha skapat en lista innan du lägger till en ny prenumeration alternativt att du importerar in kontakterna i en redan befintlig lista. Sedan klickar du på ”Fortsätt till nästa steg”.

Prenumerationer-väljlista

I nästa steg (Steg 2 av 2) får du välja om du vill skicka ut ett bekräftelsemail till dina kunder där de får bekräfta sin prenumeration. Slutligen klickar du på nästa steg för att spara och skapa den nya prenumerationen.

Prenumerationer-bekräftelsemail

Nu har du skapat en ny prenumeration för dina befintliga kontakter. Du bör ha fått ett meddelande som ser ut som det som visas nedan. Det visar hur många prenumerationer som skapats. Har du istället fått ett felmeddelande så ber vi dig kontakta vår Support.

Prenumerationer-nyaprenumeranter