Hem  ›  2. Utskick  ›  Skicka nyhetsbrev  ›  Hur kan jag undvika att mitt nyhetsbrev hamnar i spam-filtret?

Hur kan jag undvika att mitt nyhetsbrev hamnar i spam-filtret?

Taggar: , ,

Att ett nyhetsbrev markeras som skräppost hos en del prenumeranter kan bero på en hel del olika saker. Generellt kan man dock säga att du bör hålla dig ifrån alltför mycket bilder och länkar i relation till mängden text.

Ett exempel är utskick med endast en bild, vilket ofta gör att ditt nyhetsbrev markeras som skräppost.

SPF-record

Har du, eller känner/anlitar någon, som har kompetens inom domänhantering är ett sätt att minska risken för att markeras som skräppost att lägga upp ett SPF-record. Det innebär att du som ägare av en domän kan ange vilka servrar som får skicka e-post från din domän, något som gör det svårare att förfalska avsändaradressen (från-fältet) för din domän. Har du inget SPF-record idag så rekommenderar vi dig att lägga upp det då det hindrar spammare från att använda din domän som avsändare för skräppost.

Det du ska ha i åtanke är att när du skickar ut ett nyhetsbrev från Get a Newsletter så skickas det ut från våra servrar. Det är därför väldigt viktigt att även godkänna oss för utskick i ditt SPF-record genom att inkludera följande:

  • ”include:getanewsletter.com”

Exempel på hur ett SPF-record kan se ut:

  • ”v=spf1 mx a include:getanewsletter.com ~all”

I exemplet ovan godkänner du att e-post skickas från servrar som finns listade för den aktuella domänen samt de servrar som Get a Newsletter använder för utskick av ditt nyhetsbrev.

Har du inget SPF-record kan du enkelt skapa ett med hjälp av information från någon av följande sidor:

För att testa om ditt SPF-record är korrekt kan du prova det på nedanstående sidor:

Tekniska detaljer för den vetgirige

För att vara helt korrekt så valideras samtliga mail som skickas från oss med hjälp av vårt SPF-record eftersom mottagande e-postserver kontrollerar ”return path”-headern och verifierar att vi har rätt att sätta den adressen som avsändare. Den stora nyttan uppstår för de mottagande e-postservrar som använder den kompletterande tekniken Sender ID (används bland annat av hotmail.com). Den är väldigt lik SPF-tekniken men skiljer sig framför allt på en punkt: istället för att kontrollera ”return path”-headern så kontrolleras sender-/from-headern. Genom att inkludera vårt SPF-record får man automatiskt med vårt Sender ID och därmed godkänner du att vi skickar mail med dig som avsändare.