Hem  ›  3. Rapporter  ›  Hur kan jag se vem som har öppnat ett nyhetsbrev?

Hur kan jag se vem som har öppnat ett nyhetsbrev?

Taggar: , ,

En av styrkorna med att använda ett verktyg för nyhetsbrevsutskick är uppföljningen. I verktyget kan du enkelt se vem som har öppnat nyhetsbrevet, vilka länkar de har klickat på, eventuella avslutade prenumerationer och om det är några e-postadresser som har slutat fungera.

För att se statistiken, gå till fliken ”Rapporter” och klicka på rapporten för det utskick du vill ha mer information om, då får du fram hur många procent som öppnat utskicket. Vill du se vilka det är, klicka på fliken ”Öppnade” så får du upp en lista på de som har läst nyhetsbrevet och när det lästes.

Värt att veta är dock att vi inte kan se alla som öppnar ditt nyhetsbrev, detta på grund av tekniska begränsningar i och med att vi kontrollerar när någon visar bilderna alternativt klickar på en länk. Eftersom många e-postprogram blockerar bilderna som standard och inte alla prenumeranter klickar på knappen ”Hämta bilder” (eller motsvarande, det beror på e-postprogram) medför detta att det egentligen är några fler som har öppnat ditt nyhetsbrev än vad vi visar.