Hem  ›  Okategoriserade  ›  Hur importerar jag mina vCard kontakter till verktyget?

Hur importerar jag mina vCard kontakter till verktyget?

Är man en Apple användare så kommer man många gånger i kontakt med vCard-filer, det är alltså alla dina kontakter som finna samlade i applikationen ”Kontakter”.

För att importera kontakter från ev vCard-fil till Get a Newsletter måste man först exportera kontakterna till en vCard och sedan konvertera filen till en Excel-fil. Det gör du genom att gå till Appen ”Kontakter” på din MAC och sedan väljer du att exportera antingen alla kontakter eller en specifik grupp.

vCard

Sedan ska du konvertera ditt vCard med dina kontakter till en Excel-fil. Du kan använda valfritt program för att konvertera dina kontakter men i detta exempel använder vi ”Labs” konverterar program.

Skärmavbild 2013-12-08 kl. 12.20.28

I detta steg gör du följande:

1) Du väljer vilken fil du vill konvertera genom att klicka på ”Välj fil”. Du väljer den exporterade vCard-filen du tidigare exporterat.

2) Sedan väljer du vilket format du vill konvertera filen till. Du väljer att konvertera filen till en CSV-fil.

3) Slutligen klickar du på knappen ”Convert”, detta innebär att programmet konverterar ditt vCard till en Excel-fil och filen hamnar bland dina hämtade filer.

Nu har du exporterat dina kontakter till ett vCard som du sedan konverterat till en CSV fil. I nästa steg ska du importera dina kontakter till vårt verktyg. Vi visar hur du går tillväga i vår guide som vi kallar ”Importera kontakter- genomgång”.