Hem  ›  2. Utskick  ›  Skicka nyhetsbrev  ›  Hur ändrar jag bekräftelsemailet som går ut till nya prenumeranter?

Hur ändrar jag bekräftelsemailet som går ut till nya prenumeranter?

Taggar: ,

Gå till fliken ”Kontakter” och sedan underfliken ”Listor”. Där ser du dina listor, klicka på den aktuella listan och gå längst ner så hittar du länken ”Ändra inställningar för bekräftelsemailet” som du klickar på för att kunna ändra inställningarna för bekräftelsemailet.

Listor-bekräftelse

Där fyller du i ett ämne, meddelandet du vill ska gå ut och om prenumeranten ska vidarebefordras till en egen landningssida när han/hon klickar på bekräftelselänken.

Tänk på att skriva ett välkomnande och trevligt bekräftelsemail, det är en av dina första kontakter med din nya prenumerant och ett bra förstaintryck är alltid bra. Tänk på att uppmana till att de ska bekräfta sin prenumeration. För att få med länken i mailet skriver du ##confirmation_link## så byter vid ut det mot prenumerantens unika länk.

Du kan även skriva med en länk för att avsluta prenumeration, skriv i så fall ##unsubscribe##.

Ett bekräftelsemail är inte obligatoriskt utan du väljer om det ska gå ut ett i samband med att du skapar prenumerationer. Skriver någon upp sig via din hemsida går det dock alltid ut eftersom du då inte styr över vilka e-postadresser som kommer in.

I bloggen kan du hitta tips på hur du utformar ett bekräftelsemail.